Tarina

Tarina taiteilijana on alkanut – omakuva vuodelta 1978

Omakuva vuodelta 1978

Tarina taiteilijana sai alkusysäyksen, kun kiinnostuin 15-vuotiaana kuvataiteista ja aloitin piirtämisen ja maalaamisen. Grafiikkaa opiskelin professori Aukusti Tuhkan grafiikan työpajassa vuosina 1969–1970. Opiskelin Suomen Taideakatemian koulussa vuosina 1972–1976 (nykyinen Taideyliopiston Kuvataideakatemia), josta valmistuin taidemaalariksi/kuvataiteilijaksi. Kävin Suomen Taideakatemian koulun freskokurssin 1977. Olen osallistunut koti- ja ulkomaisiin näyttelyihin vuodesta 1969 alkaen ja toiminut myös kuvataiteen opetustehtävissä vuodesta 1976.

Olen syntynyt 1947 Helsingissä Kallion kaupunginosassa. Kaupungissa ooppera ja konsertit voimauttavat. Viihdyn myös luonnossa. Kuvapinta on minulle leikkikenttä, jossa muokkaan luonnosta ja muista asioista – kuten musiikista, elokuvista ja kirjallisuudesta – saamani ajatukset kuviksi.

Olen työskennellyt ja asunut Myllypuron taiteilijatalossa, Suomen Kulttuurirahaston Unto Pusan ateljeetalossa Lauttasaaressa ja Helsingin kaupungin 450-vuotistaiteilijatalossa. Ulkomailla olen työskennellyt eri residensseissa Italiassa ja Espanjassa.